Op grondstoffenreis met het circulaire ommetje

Foto: NMFF

Afval bestaat niet. Als we het goed verwerken is het eigenlijk grondstof en kunnen we het hergebruiken. Het ommetje Circulair voert je langs inspirerende voorbeelden van hergebruik. Doe van 7 tot 13 juni mee aan de challenge: ‘’Circulaire stad of dorp? Ga op grondstoffenreis met het circulaire ommetje’’ en meld je aan op www.ikdoemeejijook.nl.

FLEVOLAND, 09-06-2021 – Je kunt nu voor jouw gemeente het circulaire ommetje fietsen. Download via www.ikdoemeejijook.nl de beschikbare ommetjes en ga er op uit! Laat je inspireren terwijl jij lekker geniet op de fiets. Met deze challenge dagen we iedereen uit die gelooft in grondstoffen en niet langer in afval.

impact challenge vorige week

Flevolanders gingen vorige week aan de slag met de voorjaarsopruiming en doneerden hun spullen aan een ander via de challenge: ‘’Grondstoffen expeditie, maak een ander blij en doneer jouw spul’’. Vele inwoners bespaarden hiermee op het grondstoffenverbruik en verkleinden daarmee hun Flevolandse voetafdruk.

één jaar, 48 challenges, één circulair Flevoland

In juni staan de challenges in het teken van ‘grondstoffen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden