22 organisaties in Flevoland op de bres voor cultuur

Klein Vrouwenkoor (archief 2015)
Klein Vrouwenkoor (archief 2015)
Foto: eigen foto

Van 28 mei tot en met 5 juni organiseert het Prins Bernhard Cultuurfonds de jaarlijkse actie voor cultuur en natuur. Deze actie, voorheen bekend als de Anjeractie, wordt al sinds 1946 georganiseerd en is daarmee de oudste nog bestaande collecte van Nederland. In de provincie Flevoland komen dit jaar 22 lokale cultuurorganisatie in actie.

De collecte is voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst is voor de organisaties die actief collecteren.

In Flevoland doen vooral culturele organisaties mee, zoals Het Klein Vrouwenkoor uit Emmeloord, Brassband Almere uit Almere en Fanfare-Orkest Bant-Creil-Rutten uit Creil. Ook andere organisaties zetten zich de komende actieweek in, waaronder IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid uit Zeewolde.

De netto-opbrengst van de landelijke actie ontvangen de deelnemende organisaties deze zomer via het Prins Bernhard Cultuurfonds. Organisaties kunnen het goed gebruiken en besteden dit bijvoorbeeld aan de aankoop van nieuwe instrumenten of uniformen, het opleiden van jeugdleden en aan een grote voorstelling ná corona. Met deze actie krijgen de lokale Flevose cultuur- en natuurverenigingen een enorme boost. Dit versterkt de gemeenschapszin.

Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die de acties uitvoeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen