Het Roefje in Ens breidt uit

Het Roefje
Het Roefje
Foto: Twitter @HetRoefje

Dorpshuis Het Roefje in Ens gaat meer activiteiten voor het dorp faciliteren. Hiervoor wordt het dorpshuis uitgebreid zodat welzijn- en zorgactiviteiten een mooie plek in Ens hebben. Meer en meer wordt het Roefje een belangrijke ontmoetingsplek in het dorp.

Voorzitter van Stichting Het Roefje, Kees van Koulil, is trots op de uitbreiding die gerealiseerd wordt door financiële bijdragen van het Oranjefonds, VSB Fonds en de gemeente. Kees van Koulil: “Maar we zijn vooral trots dat we dit met een hele grote groep vrijwilligers voor elkaar krijgen. Vrijwilligers die gewoon de handen uit de mouwen steken om met elkaar dit mogelijk te maken”.

Het gebouw wordt uitgebreid en gemoderniseerd met een grotere keuken die gebruikt gaat worden voor onder andere dagactiviteiten. Tegelijkertijd wordt het gebouw toekomstbestendig gemaakt door het plaatsen van zonnepanelen.

De gemeente Noordoostpolder en de fondsen vinden dat dorpshuizen van groot belang zijn voor de leefbaarheid van een dorp. Het is belangrijk dat welzijns- en zorgvoorzieningen dicht bij huis zijn voor de inwoners van Ens. Daarom draagt de gemeente € 25.000 bij aan dit project, het Oranjefonds en VSB Fonds beide € 20.000. Het Roefje zelf investeert € 15.000 en vele vrijwilligersuren tijdens de verbouwing. Het enthousiasme en de praktische houding van het dorpshuis en haar vrijwilligers zorgen er voor dat dit mooie project snel gerealiseerd wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen