‘3D triathlon’ in Nationaal Park Nieuw Land

crossen door de bossen voor Oostvaarders
Foto: Maarten Feenstra

Eind september is Nationaal Park Nieuw Land het decor van de allereerste 3D Triathlon in Flevoland. Een triathlon, maar dan net iets anders. Dit sportevenement bestaat uit de drie bekende thriathlondisciplines, maar dan verdeeld over drie dagen.

Het is een initiatief van Nationaal Park Nieuw Land en de organisatoren van de Oostvaardersrun, Crossen door de Bossen en Triple Performance Sport.

Drie dimensies op drie verschillende dagen

De 3D triathlon vindt plaats op verschillende locaties in Nationaal Park Nieuw Land. Zwemmen in het Bovenwater, mountainbiken in het Kotterbos en hardlopen bij de Oostvaardersplassen. Iedere discipline vindt plaats op een andere dag waardoor je voldoende rust kunt nemen na elke inspanning. Bovendien zijn de afstanden per discipline verschillend, zodat je zelf kunt kiezen hoever je wilt gaan. Een ideale manier om ‘in te stappen’ als beginnend triathleet. Bovendien zijn de korte afstanden ook heel geschikt voor kinderen.

Flevoland provincie van de triathlons

De 3D triathlon is de eerste Flevolandse triathlon waarbij je op drie verschillende dagen de disciplines kunt uitoefenen. Gedeputeerde Harold Hofstra “het is een hele mooie aanvulling op het bestaande sportaanbod in Flevoland. Bovendien is het de eerste triathlon die georganiseerd wordt in Lelystad! Flevoland wordt hiermee de eerste provincie in Nederland die in iedere gemeente een triathlon aanbiedt!”.

Gouden startnummer

Doe je mee met de drie sportdagen? Dan ben je een échte 3D-deelnemer en krijg je een leuke korting. 3D deelnemers krijgen als enigen een gouden startnummer! Vind je drie disciplines toch teveel? Dan kun je je uiteraard aanmelden voor één of twee van de evenementen. Alleen zwemmen, mountainbiken of hardlopen. Meer informatie over het evenement vind je op www.nationaalparknieuwland.nl/3D

Voorinschrijving

De exacte data en kosten van de drie sportevenementen worden binnenkort bekendgemaakt. Uiteraard wordt er tijdens het evenement rekening gehouden met de geldende COVID-19 richtlijnen. Heb je interesse of wil je je nu al aanmelden? Dat kan via[email protected]. Je krijgt dan een persoonlijk bericht zodra er meer bekend is over het evenement.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden