Groene leerlingen actief in Ens

Zaaien bloemenstrook
Foto: Landschapsbeheer Flevoland / De Regenboog

Nu de meivakantie voorbij is, krijgen de leerlingen van basisschool De Regenboog in Ens nog vaker buiten les. Inmiddels is er al een buitenlokaal gerealiseerd en de kinderen zaaiden eind april een bloemenmengsel in de toekomstige bloemenweide.

Voor de zomer worden daar allerlei vlinders, bijen en andere insecten verwacht, die de kinderen kunnen bekijken. Zo wordt stapje voor stapje de ruimte rond de school verder vergroend in het kader van het project ‘Groene Leerling’.

Samen met Landschapsbeheer Flevoland werden door enkele ouders boomstammetjes ingegraven voor een bijzonder lokaal: een buiten-lesplek voor natuurlessen, maar ook gewoon voor rekenen, taal of tekenlessen. Eind april zaaiden de leerlingen een bloemenstrook in. Water geven hoefde niet, voor het eerst in tijden viel er een groeizaam regentje. De bloemen gaan hopelijk veel insecten aantrekken, die kunnen wonen in het insectenhotel, dat dit voorjaar tegen de zonnige zuidmuur wordt geplaatst. In samenspraak met de school heeft Landschapsbeheer Flevoland een ontwerp gemaakt voor het inrichten van de strook aan de voorkant van de school zodat de leerlingen ook tijdens de lessen lekker naar buiten kunnen.

Basisschool De Regenboog doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland de leerlingen tijdens hun schoolloopbaan meer naar buiten krijgen, om te leren, te bewegen en te spelen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordoostpolder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden