Grote opkomst bij coronaproof activiteiten Feestweek Kraggenburg

Fietstocht Feestweek Kraggenburg
Foto: parelprojecten.nl

‘Wauw! Wat een opkomst bij de twee activiteiten. Wij hebben genoten!’ Dit meldt de organisatie van de coronaproof Feestweek in Kraggenburg op Facebook. ‘Speciale dank voor alle vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze ‘alternatieve’ feestweek feestelijk te maken. Tot volgend jaar!’

Bij het binnenrijden van het dorp is het al gelijk zichtbaar: het is feestweek. Bij veel huizen hangen de vlaggetjes en de wijkvlaggen ‘Best West’ of Dorp (PR)oost uit. Onder het mom van ‘Feest! We kunnen wel zelf de slingers ophangen!’ hebben de inwoners van het dorp hun best gedaan om er ondanks de bijzondere situatie en het alternatieve programma een feestje van te maken.

De fietstocht over het oude en het nieuwe land op Hemelvaartsdag trok maar liefst 130 deelnemers. “Dat zijn er meer dan in andere jaren’, laat één van de organisatoren weten. De groepjes, die zich van te voren hadden opgegeven en een starttijd hadden gekregen, startten om de vijf minuten. Onderweg zijn er opdrachten en activiteiten, zoals sjoelen en darten, waarvoor punten behaald kunnen worden. Uiteindelijk gaan Ton en Bor Kommers er met de prijs vandoor.

Op zaterdag gingen 180 personen ‘Happen en Stappen’. De start was weer coronaproof per groep om de vijf minuten vanaf het voetbalveld. Er werd een mooie route van zeven kilometer afgelegd door het versierde dorp en het Voorsterbos. Onderweg werd een vier gangen menu, bestaande uit soep, een salade, een pizzapunt en een broodje hamburger en drankjes, genuttigd bij de plaatselijke horeca en speciaal ingerichte standjes door de feestcommissie.

Al met al beleefde Kraggenburg een gezellige en goed georganiseerde feestweek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden