Werkzaamheden Zwolsebrug (Urk) starten maandag 17 mei

Omleiding Zwolsebrug
Foto: Provincie Flevoland

Van maandag 17 mei tot zaterdag 3 juli voert de provincie Flevoland werkzaamheden uit  aan de Zwolsebrug, de fietsbrug over de Urkervaart bij de rotonde Urkerweg-Ransuil. Tijdens deze periode van zeven weken kan de brug niet gebruikt worden door fietsers, bromfietsers en voetgangers. De omleidingsroute  loopt via de Arie de Witbrug.

Voor de scheepvaart geldt er tot 3 juni een hoogtebeperking van 2.40 meter. Daarna is er voor schepen hoger dan 2.40 meter van maandag t/m zaterdag op aanvraag een doorvaart mogelijk om 17.00 uur ‘s middags. Een aanvraag voor een doorvaart moet een dag van te voren voor 16.00 uur worden gedaan bij de bediencentrale, telefoonnummer 0320 767610.

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store  kan iedereen de  voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.

Werkzaamheden

De Zwolsebrug krijgt net zoals alle beweegbare bruggen en sluizen, die de provincie vanuit de centrale in Lelystad bedient, een nieuw en uniform besturings- en bedieningssysteem. Het bouwen van het nieuwe besturings-en bedieningssysteem is een complexe klus. Zo wordt de motor vervangen, zijn er nieuwe elektriciteits- en glasvezelverbindingen nodig, worden de schakelkasten vernieuwd, komen er nieuwe camera’s en slagbomen, een nieuwe omroepinstallatie en moet alles aangesloten worden op de centrale in Lelystad.  Bovendien wordt de brug ook opnieuw geschilderd.

Meer informatie is te vinden op www.flevowegen.nl/projecten/zwolsebrug .

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden