Minder schuurinbraken in Flevoland

Foto: Pixabay.com

In Flevoland waren er van oktober 2020 tot en met maart 2021 in totaal 8,9 procent minder schuurinbraken dan dezelfde periode een jaar eerder. Op landelijk niveau nam het aantal inbraken juist toe met 12 procent. Het vaakst werd ingebroken in Lelystad en Almere. Dit en meer blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht.

In de meeste Flevolandse gemeenten nam het aantal inbraken in schuren, garages en boxen afgelopen sterk af. Ten opzichte van een jaar eerder, was de daling het grootst in Almere en Noordoostpolder. Hier werden 9 minder inbraken gemeld. Ook in Zeewolde (-5), en op Urk (-4) werd minder vaak ingebroken.

In Lelystad nam het aantal schuurinbraken juist flink toe. Van oktober tot en met maart werd hier 12 keer meer ingebroken dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Ook in Dronten (+5) waren meer incidenten.

Lelystad goed voor bijna helft inbraken Flevoland

Afgelopen winter werd er in Flevoland 102 keer ingebroken in schuren, boxen en garages. Bijna de helft van deze inbraken zijn te herleiden naar Lelystad, waar 45 keer werd ingebroken. Van oktober tot en met maart werden ook relatief veel incidenten gemeld in Almere (38).

Op Urk kon men afgelopen winter juist opgelucht ademhalen. In deze Flevolandse gemeente werd namelijk geen enkele melding gedaan van een inbraak in een schuur. Meer inbraakinformatie per Flevolandse gemeente is te lezen op https://www.independer.nl/inboedelverzekering/info/onderzoek/overzicht-schuurinbraken-winter-2020-2021.

Inboedelverzekering dekt inbraak  

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. ,,Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet.” zegt Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden