Onderhoud rotondes Vollenhoverweg

Rotonde Vollenhoverweg - Repelweg
Foto: Maps Google

Provincie Flevoland gaat in september 2021 onderhoud uitvoeren aan twee rotondes van de Vollenhoverweg. De huidige asfaltverhardingen vertonen gebreken en moeten daarom worden vervangen.

De rotondes Vollenhoverweg – Steenwijkerweg en Vollenhoverweg – Repelweg zijn toe aan onderhoud. Tijdens het onderhoud worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd:

Rotonde Vollenhoverweg – Steenwijkerweg

  • De bovenste laag asfalt wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt.
  • De bestrating van de middengeleiders wordt vervangen door een betonverharding. Middengeleiders bevinden zich tussen twee rijbanen en ‘geleiden’ het verkeer naar de aansluitende weg.

De (onderhouds)werkzaamheden aan de rotonde Vollenhoverweg – Steenwijkerweg nemen één weekend in beslag. Er wordt gestart op vrijdag en op zaterdag wordt het werk afgerond. De verwachte uitvoeringsperiode is september 2021. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer via nader te bepalen omleidingsroutes om Marknesse heen geleid.

Rotonde Vollenhoverweg – Repelweg

  • De bovenste laag asfalt wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt.
  • De bestrating van de middengeleiders wordt vervangen door een betonverharding.
  • Het middeneiland van de rotonde wordt opnieuw ingericht.
  • De fietsoversteken aan de Repelweg en Vollenhoverweg worden aangepast.

De renovatiewerkzaamheden aan de rotonde Vollenhoverweg – Repelweg duren circa vier tot zes weken. De verwachte uitvoeringsperiode van deze werkzaamheden is augustus – september 2021, na afronding of voor aanvang van de werkzaamheden aan de rotonde Vollenhoverweg – Steenwijkerweg.

De rotonde is tijdens de werkzaamheden deels begaanbaar voor verkeer vanaf Vollenhove richting Marknesse en vice versa. Het verkeer wordt hier met verkeerslichten geregeld. Dit kan vertraging veroorzaken. De exacte startdatum is nog niet bekend.

Voor meer informatie: flevowegen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden