Buitendag autopuzzelrit succesvol

Foto: SBB

Als alternatief voor de traditionele Buitendag Noordoostpolder was er dit jaar een corona proof Buitendag Noordoostpolder autopuzzelrit. De autopuzzelrit  is een initiatief van de Lionsclub Noordoostpolder en werd ondersteund door Staatsbosbeheer Kuinderbos.

Tijdens een brainstorm enkele maanden geleden wisten de organisatoren wat er niet mogelijk was in verband met corona. Ze kwamen in verband met de huidige wet- en regelgeving uit op een autopuzzelrit, waarbij de “veilige gezinsbubbel” gegarandeerd kon worden.

Er deden tweede paasdag exact 400 auto’s mee, dit was ook het maximale aantal deelnemers zoals afgesproken was met het coronateam van de Gemeente Noordoostpolder en de Veiligheidsregio.

Een geluk bij een ongeluk

Het was balen dat de echte Buitendag Noordoostpolder niet door kon gaan, maar eigenlijk was het een geluk bij een ongeluk dit jaar in verband met het wisselvallige en winterse weer. De harde wind, sneeuw, hagel en lage temperaturen wisselden elkaar af, ideaal weer voor een autopuzzeltocht.

Coronaproof

Je boekte je deelname online via opautoavontuur.nl, waarna je fit bij de start moest verschijnen. Ieder kwartier vertrokken er vanaf vier locaties in totaal twintig auto’s uit Emmeloord, Rutten, Marknesse of het Kuinderbos, meestal met een gezin. Bij de start kregen de deelnemers een tasje met attributen voor onderweg die nodig waren voor spelletjes. Langs de gehele route hingen paashaasje en eieren verstopt, er moest dus goed opgelet worden. Op rustige wegen stonden er diverse minigames. Onderweg kon je vanaf de achterbank van de auto onder andere elastieken door het geopend raam schieten en of een bierviltje met de opdruk van een ei in de mand van de paashaas werpen. Deelnemers moesten in de auto blijven ook als ze iets mis gooiden, bij elke spel stonden Lions leden om dit te controleren.

Koffie en snacks to go

Op vier locaties was er koffie to go te verkrijgen en op twee locaties snacks to go, dit alles verzorgt door de Lionsclub Noordoostpolder. Betaling was alleen mogelijk per pin. De opbrengst van de verkopen is ook dit jaar weer voor het goede doel Stichting Leergeld Nooroostpolder.

Geen files

Door de gekozen opzet van de geboekte starttijden en het gebruik van rustige wegen in de polder, zijn er nergens files ontstaan of noemenswaardig oponthoud voor overige verkeersgebruikers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden