Burgemeester sluit opnieuw woning na vondst hennepkwekerij

Foto: Pixabay.com

Op 29 maart heeft burgemeester Westmaas van gemeente Noordoostpolder een woning aan de Kampplaats in Tollebeek gesloten voor de duur van drie maanden. Dit deed hij nadat de politie daar op 3 maart een hennepkwekerij aantrof.

Handel in en productie van drugs is in strijd met de Opiumwet. Het trekt daarbij dikwijls andere vormen van criminaliteit aan en leidt tot overlast. Vooral als dit gebeurt vanuit woningen, tast het de leefomgeving en het veiligheidsgevoel in de buurt aan. En dat is niet aanvaardbaar. In dit geval was ook nog eens sprake van verhoogd brandrisico omdat de stroom afgetapt was.

Sluiting panden

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs worden aangetroffen. De burgemeester zet dit middel te allen tijde in, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

Altijd melden

Als u vermoedens heeft van drugshandel of productie, meld dit dan aan de politie via 0900-8844. Dit kunt u natuurlijk ook anoniem doen via 'Meld Misdaad Anoniem', telefoonnummer 0800-7000. Uw meldingen zijn van groot belang.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden