Gemeenten sluiten aan op Meldpunt Misdaad Anoniem

Foto: mhpublicaties.nl

Door middel van een subsidie van de provincie kunnen alle Flevolandse gemeenten aansluiten op Meldpunt Misdaad Anoniem. Meldingen over mogelijk criminele activiteiten kunnen zo doelgerichter aangepakt worden.

Naast een subsidie voor de aansluitingskosten, financiert de provincie de kosten voor het abonnement van het eerste jaar.

Onafhankelijk meldpunt

Meld Misdaad Anoniem (MMA) is het onafhankelijke meldpunt waar anoniem meldingen kunnen worden gedaan over criminaliteit en misdaad. Anonimiteit staat hierbij centraal. MMA ontvangt jaarlijks zo’n 16.000 meldingen over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Anonieme meldingen zet MMA door naar bijvoorbeeld de politie of andere relevante opsporingsdiensten om het signaal verder op te pakken.

Gezamenlijke aanpak

De meldingen vormen een belangrijk middel in de gezamenlijke aanpak van (ondermijnende) criminaliteit. Aansluiting bij MMA draagt bij aan een betere informatiepositie van gemeenten. En helpt in de integrale samenwerking met bijvoorbeeld de politie of het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC). Ook krijgen de gemeenten een beter zicht op mogelijke problemen die de veiligheid in de buurt of wijk kunnen aantasten.

Nieuwe informatiebronnen

Het aansluiten van alle gemeenten in Flevoland op MMA past in ‘de Flevolandse Norm’, de gezamenlijke aanpak van ondermijning. Commissaris van de Koning Leen Verbeek: “Criminelen denken niet in gemeentegrenzen, maar verplaatsen hun activiteiten snel als het te heet onder hun voeten wordt. Wanneer de gemeenten zich op Meld Misdaad Anoniem aansluiten, beschikken zij straks over nieuwe informatiebronnen. Door ook hierin als overheden gezamenlijk op trekken, wordt het criminelen weer lastiger gemaakt”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden