CDA: ‘Kostenraming N50 moet tot aan Ramspol!’

Eilandbrug in N50
Eilandbrug in N50
Foto: Maps Google

De werkgroep Corridor Flevoland wil een kostenraming voor verbreding van de N50, maar neemt daarin het deel van Ramspol tot de Eilandbrug niet mee. Dat is van de gekke, vindt CDA Noordoostpolder.

In de werkgroep Corridor Flevoland zijn de gemeenten Zwolle, Kampen, Dronten, Urk, Noordoostpolder en de provincies Overijssel en Flevoland vertegenwoordigd. Zij willen de economische bereikbaarheid en doorstroming in onze regio bevorderen.

De provincies Overijssel en Flevoland gaan samen het onderzoek betalen voor een kostenraming van de verdubbeling van de N50 naar 2×2 met ongelijkvloerse kruisingen. Zij houden daarbij rekening met de bestaande infrastructuur voor het gedeelte tussen Hattemerbroek en Kampen Zuid.

“Maar het gedeelte tussen Kampen Noord en Ramspol wordt niet meegenomen in de kostenraming! Wij vinden dat onbegrijpelijk. De N50 houdt niet op bij Kampen”, zegt Johan Goos, fractievoorzitter van CDA Noordoostpolder. “Natuurlijk een extra Eilandbrug over de IJssel brengt extra kosten met zich mee, maar dat is geen argument om het gedeelte tot aan Ramspol niet mee te nemen in de kostenraming.”

Het CDA roept op: “Maak een totaalbeeld en laat zien aan de inwoners van deze regio welk bedrag gemoeid is met gehele traject van Hattemerbroek tot en met Ramspol. Het is een verkeerd signaal naar de rijksoverheid als we het nu niet meenemen in de kostenraming. Eigenlijk stem je er dan mee in dat het laatste gedeelte nog vele jaren niet naar een 2×2-weg gaat”.

De provincies en gemeenten van deze regio moeten gezamenlijk voor een volwaardige 2×2-weg gaan, aldus Goos. Naast de kostenraming wordt in 2021 nog een onderzoek gedaan door een verkeersveiligheidsdeskundige. Dat onderzoek wordt door de gemeenten en is bedoeld om de verkeersveiligheid van de N50 op korte termijn te verbeteren.

Op maandag 1 maart dient CDA Noordoostpolder samen met de fracties van ONS, GL, D66 en VVD een motie in in de raadsvergadering. Hierin wordt het college van Noordoostpolder opgeroepen om te bewerkstelligen dat de kostenraming voor de N50 wordt uitgevoerd tot en met Ramspol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen