Opening aansluiting Anthony Fokkerweg – Lelystad

De nieuwe aansluiting 9 op de A6 en de Anthony Fokkerweg is vrijdag 19 februari opengesteld voor verkeer. Hiermee is onder meer de bereikbaarheid van Lelystad Airport verbeterd.

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft Provincie Flevoland de nieuwe aansluiting op de A6 aangelegd. Gedeputeerde Jan de Reus: “Daar waar we als wegbeheerders elkaar raken is het mooi dat we op deze manier samenwerken. Hierdoor is er voor de omgeving minder overlast en werken we efficiënter.”

Eric Diepstraten, directeur Netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat, sluit zich hierbij aan: “We zijn trots op de samenwerking en ik hoop dat we in de toekomst vaker als één overheid mooie projecten kunnen realiseren.”

Binnen de planning

Binnen de planning en ook in goede samenwerking met bouwbedrijf Heijmans zijn de werkzaamheden afgerond. Er is een aansluiting op de A6 gemaakt met een toe- en afrit naar Almere. In zeven weken tijd is een viaduct van circa 80 meter over de A6 gebouwd en een grote ecologische duiker (verbinding) van ruim 80 meter onder de A6 aangelegd ter hoogte van de nieuwe Dwarstocht.

De Anthony Fokkerweg is doorgetrokken naar de Talingweg waarbij de Meerkoetenweg gepasseerd wordt met een rotonde. Om de waterhuishouding weer op orde te maken, is de Hollandse Tocht omgelegd.

“Veel collega’s van Heijmans en partners hebben hard gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van deze weg en ik ben trots dat ondanks de (corona)uitdagingen, wij het geheel binnen planning en met een mooi eindresultaat kunnen opleveren”, aldus Sander Dekker, directeur Infra bij Heijmans.

Verminderen verkeersdruk

De nieuwe aansluiting zorgt voor een betere verdeling van het verkeer en vermindert daarmee de verkeersdruk bij aansluiting 10 Lelystad Centrum. Gezien de ontwikkelingen van Lelystad is deze nieuwe aansluiting noodzakelijk. Daarnaast verbetert de aanleg van deze aansluiting de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen en Lelystad Airport.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen