Tollebekerbrug weer open voor wegverkeer

Foto: Maps Google

De Tollebekerbrug bij Tollebeek is vrijdag 19 februari aan het eind van de middag weer open voor wegverkeer. Dit is bijna twee weken eerder dan was gepland.

De brug is in het kader van het project ‘Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen’ gerenoveerd. Belangrijk onderdeel van de renovatie is het bouwen van een nieuw besturings- en bedieningssysteem.

Alle beweegbare bruggen en sluizen worden sinds 2014 op afstand bediend, vanuit het provinciehuis in Lelystad. Omdat alle bruggen en sluizen uit verschillende tijden stammen hebben zij ook allemaal verschillende besturingssystemen. Door nu één uniform systeem te bouwen wordt de kans op storingen minder en de bediening veiliger.

Renovatie Tollebekerbrug

Hoewel er sinds november vorig jaar al aan de Tollebekerbrug wordt gewerkt, startte in januari de geplande renovatie. De brug zou daarom afgesloten zijn voor het wegverkeer tot 1 maart, maar kan dus vandaag al open. De herstelwerkzaamheden die in november en december uitgevoerd werden, waren nodig na een aanvaring van een schip met de dichte brug.

Helemaal klaar zijn de werkzaamheden nog niet. De komende weken wordt er nog wel gewerkt aan het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen. Tijdens deze werkzaamheden hebben het gemotoriseerde wegverkeer, de fietsers en voetgangers weinig tot geen overlast. De weg blijft namelijk vrij.

Er zal wel een snelheidsbeperking gelden zo lang er nog in de buurt van de weg gewerkt wordt. Tijdens sommige werkzaamheden zal het verkeer ook begeleid worden door verkeersregelaars om oponthoud te voorkomen.

Doorvaart voor de scheepvaart (hoger dan 2.40 meter) is naar verwachting weer mogelijk vanaf woensdag 24 februari. Als alles de komende dagen volgens planning verloopt kan de brug vanaf dan weer volgens de reguliere tijden bediend worden.

Schilderwerk

In het voorjaar moet de brug ook nog geschilderd worden. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dit precies gebeurt. De verwachting is in mei/juni. De brug hoeft voor deze werkzaamheden niet te worden afgesloten voor het verkeer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden