Polderstroom draagt bij aan plaatselijke goede doelen

Frans van de Lindeloof
Foto: mhpublicaties.nl

“Welk plaatselijke, maatschappelijke goede doel draagt u aan?” Frans van de Lindeloof, campagneleider Polderstroom roept iedereen op nominaties in te dienen.

Polderstroom van energiecoöperatie Energie Pioniers Noordoostpolder (EPN) is afkomstig van meerdere groene energiebronnen uit Noordoostpolder. “Koop je Polderstroom, dan weet je zeker dat het om hier opgewekte groene energie gaat, geproduceerd door polderbewoners”, verzekert Van de Lindeloof, “én dat de betalingen terugvloeien in de regio.”

Voor leverantie is EPN aangesloten bij energiemaatschappij Energie VanOns (EVO), die al enkele jaren in de top van de duurzaamheidsranking staat. Per klant uit Noordoostpolder ontvangt EPN jaarlijks van EVO 75,- euro. Hiervan wordt een percentage toegekend aan sociaal maatschappelijke en – bij voorkeur – duurzame doelen in Noordoostpolder.

Drie goede doelen

Van de bijdrage over 2020 zijn in januari bomen geplant in Voedselbos Emmeloord. Voor 2021 zoekt EPN nieuwe projectdoelen waarvoor iedereen voorstellen kan indienen. “Die projectdoelen kunnen van uiteenlopende aard zijn, van bomen planten in een dorpsbos tot het plaatsen van een klimrek. We vertrouwen erop dat polderbewoners zelf met goede ideeën komen.”

De energiepioniers kiezen hier vervolgens drie doelen uit, waarna afzonderlijke klanten van EPN bepalen naar welk van de drie doelen hun bijdrage gaat. “Hoe meer klanten, hoe meer er uiteraard te verdelen valt en aan een doel kan worden gegeven”, vat Van de Lindeloof samen. Een volgende stap in de campagne Polderstroom is dan ook de actieve werving van klanten, waarbij verenigingen en clubs gevraagd worden ambassadeur te worden.

Indienen nominaties

Voorstellen voor goede projectdoelen kunnen, voorzien van argumentatie, tot en met 10 maart worden ingediend via de website www.energiepioniers-nop.nl . In de krant van 24 maart worden de drie uitverkozen doelen bekendgemaakt.

[Bij de foto:]
Frans van de Lindeloof bekijkt het schildje in het voedselbos dat herinnert aan de bijdrage van klanten van Polderstroom. ©mhpublicaties.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden