Het is Zitloze Werkdag!

zit-stabureau
zit-stabureau
Foto: mhpublicaties.nl

Je leest het goed! Geen zinloze, maar zitloze werkdag. We zitten teveel en daarom is 21 januari uitgeroepen tot Zitloze Werkdag. Ga eens staan achter je bureau!

We zitten teveel en nu we allemaal thuiswerken, waarschijnlijk nog meer. Een zit-/stabureau zou ideaal zijn, maar dat vraagt een investering. Om vitaliteit op de werkvloer heeft Sitness Zitloze Werkdag donderdag 21 januari op de agenda gezet. Tijdens deze dag dagen zij iedereen uit om 25% van de werktijd staand door te brengen.

We zitten teveel

Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag. Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt dat de negatieve gezondheidseffecten van zitten onafhankelijk is van de hoeveelheid sport die iemand uitvoert. Dus als je na een lange dag zittend werken ’s avonds naar de sportschool gaat om het zitten te compenseren dan is dat goed, maar niet zo effectief.

Lichte activiteiten gedurende de dag hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker- en vetstofwisseling dan ’s avonds één uur intensief sporten. Sitness heeft als missie heel werkend Nederland vitaal te maken. Dit doen zij onder meer door middel van clinics, fitheidstesten, werkhouding advies op locatie, oefeningen voor tijdens het werk en presentaties op maat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen