Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland succesvol

Uitreiking 350ste tegoedbon aan Jurie Post.
Uitreiking 350ste tegoedbon aan Jurie Post.
Foto: YouTube: screenshot Scholingsfonds prov. Fl.

Vorig jaar opende de provincie Flevoland de subsidieregeling ‘Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland’. Kort gezegd een regeling waarmee inwoners van Noordelijk Flevoland, die werkzaam zijn of willen worden in de maritieme sector of werkzaam zijn in de IJsselmeervisserij, een tegoedbon kunnen aanvragen om zich te ontwikkelen van maximaal 5.000 euro per persoon.

Na een rustige start qua aanvragen de eerste helft van het jaar, stroomden vanaf de zomer de aanvragen in rap tempo binnen. Mond-tot-mondreclame op Urk in de maritieme sector en IJsselmeervisserij wierp zijn vruchten af. Inmiddels staat de teller op ruim € 500.000 euro die is uitgekeerd aan tegoedbonnen.

350ste tegoedbon

Eind 2020 overhandigde gedeputeerde Appelman de 350ste tegoedbon aan Jurie Post. Een Noordzeevisser die samen met zijn broers een training ‘Basic Safety’ volgde bij TvK instructies in Emmeloord. Door deze training zijn de broers weer up to date voor wat betreft hun veiligheid als ze op het water aan het werk zijn.

De tegoedbonnen worden voor uiteenlopende opleidingen en trainingen ingezet, maar allemaal voor de ontwikkeling van maritiem personeel of IJsselmeervisserij in Noordelijk Flevoland. Zo volgt VCU, een maritieme ondernemer op Urk, met 61 werknemers een opleiding om een innovatieve digitaliseringslag in de bedrijfsvoering te kunnen maken.

Regiodeal Noordelijk Flevoland

Regiodeal Noordelijk Flevoland zorgt voor regionale ontwikkeling van onder andere de maritieme sector op Urk. Naast de te realiseren buitendijkse Maritieme Service Haven en binnendijks industrieterrein om ondernemers ruimte te bieden om te ontwikkelen en innoveren, stimuleert de Regiodeal met onder andere het Scholingsfonds talentontwikkeling in Noordelijk Flevoland en specifiek in de maritiem technische beroepen en IJsselmeervisserij.

Ondanks de gretige aftrek is het nog steeds mogelijk om gebruik te maken van de regeling. Er is nog ongeveer 350.000 euro beschikbaar om ingezet te worden voor scholing.

Provincie Flevoland – Scholingsfonds – YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen