Burgemeester Urk: ‘Ouders, neem uw verantwoordelijkheid’

Conform het motto ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’, zei burgemeester Cees van den Bos mandag 4 januari in zijn nieuwjaarstoespraak dat Urk meer de samenwerking moet zoeken.

Meer samenwerking met andere gemeenten en ketenpartners, want daar valt veel winst te behalen. Zo constateert Van den Bos drie maanden na zijn aantreden.

In die periode heeft hij de identiteit van Urk nader leren kennen. “Ik heb het sociale van Urk zelf ervaren. Dit is een gemeenschap die echt naar elkaar omkijkt.” 

Verantwoordelijkheid nemen

Hij gaat echter ook niet voorbij aan de rellen van de afgelopen weken. Initiatieven als de ouderwacht laten zien dat de meerderheid van de bevolking niet wil dat Urk verhardt en polariseert. Aan de andere kant vraagt hij zich echter ook af waar de ouders zijn van de raddraaiers. “Weet u waar uw kinderen zijn op zaterdagavond?”

Hij roept hen op niet de incidenten te bagatelliseren, maar hun verantwoordelijkheid te nemen. Door niet weg te kijken als ze de grip op hun kinderen kwijt raken, maar door hulp te zoeken bij het Centrum voor Jeugd en Gezin of de kerk. 

De situatie gaat Van den Bos aan het hart, maar tegelijkertijd voelt hij zich overweldigd door de vele positieve reacties vanuit de gemeenschap die hem persoonlijk ten deel vielen. “Het zijn er honderden, waarvoor duizendmaal dank!” 

Steunbetuigingen kwamen tot hem in de vorm van cadeautjes, reacties op sociale media, e-mails, persoonlijke gesprekjes en niet te vergeten het lied van de kinderen van de musicalschool.

Klik hier voor de video van de nieuwjaarsbijeenkomst van gemeente Urk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden