Gratis advies voor onderhoud en herstel boerenerfsingels

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Landschapsbeheer Flevoland adviseert boerenerf-eigenaren over het onderhoud en herstel van erfsingels. Ook komend winterseizoen kunnen zij weer aanspraak maken op advies en subsidie.

Goed ingerichte en onderhouden erfsingels bieden nest- en schuilmogelijkheden aan een breed scala aan soorten zoals insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren. Daarnaast zorgen zij voor een landschappelijke inpassing van agrarische bedrijfsgebouwen en voor luwte op het erf.

Project ‘Boerenerven in het Groen’

Afgelopen winterseizoen hebben al tientallen erfeigenaren deelgenomen aan het project ‘Boerenerven in het Groen’ van Landschapsbeheer Flevoland. Zo ook Anneke Bokma, wonend aan het Onderduikerspad te Espel. “Wij hebben inmiddels al meerdere keren meegedaan aan één van de projecten van Landschapsbeheer”, vertelt ze.

“We hebben de erfsingel de eerste keer goed gedund en waar nodig hebben we bomen en struiken bijgeplant. Nu houden we de singel jaarlijks bij. Op deze manier hebben wij ons erf aantrekkelijker gemaakt voor onszelf maar ook voor de dieren! Daarnaast verloopt de samenwerking met Landschapsbeheer altijd heel goed.”

Subsidie voor erfsingels in Flevoland

Woont u op een (voormalig) boerenerf in Flevoland? En kan uw erfsingel wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u daar nu advies en subsidie voor krijgen. U kunt zich daarvoor aanmelden bij een medewerker van Landschapsbeheer Flevoland. Ook als op uw erf een (stuk) erfsingel helemaal ontbreekt, kunt u meedoen.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?

Een deskundige komt naar u toe voor een advies. Daarnaast krijgt u de kosten vergoed die u maakt voor de aanschaf van nieuwe bomen en struiken tot maximaal € 500,- (incl. BTW). De kosten die u maakt voor het planten en/of kappen van bomen en struiken vallen niet onder de subsidie. Op de website www.landschapsbeheerflevoland.nl kunt u alle voorwaarden voor deelname aan de subsidieregeling lezen.

Voor aanmelding: Rudy Brummelman  via 0320-294939 / 06-27437823 of per mail [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden