Ruim 11.000 handtekeningen verbetering N50

Foto: logo N50Petitie.nl

De ‘Actiegroep N50 snel Veiliger’ heeft ruim 11.000 handtekeningen verzameld. Deze worden dinsdag 24 november aangeboden aan Tweede Kamerlid Agnes Mulder.

Agnes Mulder is voorzitter van de vaste commissie voor Infrastructuur & Waterstaat van de Tweede Kamer. ‘Actiegroep N50 snel veiliger’ vindt dat de N50 bovenaan de lijst moet komen van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transpost (MIRT) voor 2021 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Woordvoerder Johan Goos (fractievoorzitter CDA Noordoostpolder): “De afgelopen jaren zijn er teveel ongelukken gebeurt op de N50 met dodelijke afloop, vele gewonden om nog maar niet te spreken over de persoonlijke gevolgen van deze ongelukken. Regelmatig is deze weg geblokkeerd vanwege een ongeluk en staat het verkeer langdurig stil. Wanneer onderneemt de overheid nou eindelijk eens actie of moeten er eerst nog meer ongelukken gebeuren?”

De aanpak van het gedeelte van Kampen-Noord naar Kampen-Zuid in 2023 duurt te lang en is niet voldoende, vindt de actiegroep. “Ook dan blijft deze weg nog steeds onveilig, gezien de vele ongelukken die er de afgelopen jaren zijn gebeurd.”

De actiegroep roept op tot directe maatregelen, zolang de weg nog niet vierbaans is. “De veiligheid kan direct worden vergroot door het plaatsen van matrixborden op meerdere locaties. Deze kun je van verre zien en zorgen ervoor dat bij een stremming van het verkeer automobilisten al vroegtijdig een signaal krijgen dat ze hun snelheid moeten minderen.”

“Door het toegenomen verkeer en files van de afgelopen jaren is deze weg een van de onveiligste wegen in Nederland, dat laten de feiten van het aantal ernstige ongelukken zien. Het wordt tijd dat men de urgentie er van inziet dat de N50 snel veiliger moet worden daar heeft de vaste commissie van Infrastructuur & Waterstaat invloed op”, aldus Goos. “Dat de petitie door ruim 10.000 inwoners uit de regio en daarbuiten is ondertekend is een duidelijk signaal dat het leeft.”

Voor meer informatie: n50petitie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden