Populairste zorgpakketten in 2021 tot wel 118 euro duurder

Foto: Pixabay.com

Vooral Nederlanders met aanvullende verzekeringen gaan er in 2021 op achteruit, sommigen betalen zelfs € 118,- meer aan zorgpremie. Dit blijkt uit een jaarlijkse analyse van Pricewise.

De online consumentenadviseur doet de analyse op basis van de meest voorkomende zorgprofielen in Nederland.

Een veelvoorkomend zorgprofiel, een stel van twee 60-plussers dat aanvullend verzekerd is voor fysiotherapie (9 behandelingen p.p.) en tandartskosten (max € 500,- 100% vergoeding p.p.), gaat er met de zorgverzekering in 2021 het meest op achteruit. Zij betalen samen in 2021 gemiddeld € 235,32 méér aan zorgpremie.

Kleine gezinnen verzekerd voor tandarts en orthodontie tot 18 jaar gaan er volgens het onderzoek het minst op achteruit. Die betalen maar € 27,60 meer aan zorgpremie. Dat is veel minder dan de gemiddelde stijging van de basisverzekering van € 60,-.

Aanvullend verzekerd stel betaalt meeste extra zorgpremie

Pricewise maakt al jaren een vergelijking voor vier veelvoorkomende zorgprofielen, op basis van de goedkoopste premies van het aankomende zorgseizoen en die van het voorgaande jaar. De eerder besproken aanvullend verzekerde 60-plussers moeten per persoon al € 118,- meer zorgpremie betalen. Daar komt bij dat zij vaker voor een restitutiepolis gaan, waardoor er nog eens € 86,40 bij komt.

Suzanne Löwik, expert zorgverzekeringen bij Pricewise, ziet al jaren grote verschillen tussen de kosten voor aanvullende pakketten: “We zien dat mensen vaak gaan voor een aanvullende tandartsverzekering die 100% van de kosten dekt, zoals in dit veelvoorkomende profiel. Het loont om te kijken naar een verzekering die de meeste behandelingen voor 100% dekt en een deel voor 75%. Dit kan je zo een tientje per maand schelen”.

Ze vervolgt: “Daarnaast loont het om te kijken of je wel een tandartsverzekering nodig hebt. Als je niet de gehele vergoeding gebruikt, dan betaal je al snel meer aan premie dan je vergoed hebt gekregen. Wie al jaren alleen voor controle naar de tandarts gaat, is voordeliger uit zonder tandartsverzekering. Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie loont veel sneller. Er is namelijk vaak meer dan één behandeling nodig. De kosten van een behandeling liggen rond de € 40,-, terwijl je voor een paar verzekerde fysiobehandelingen maar een paar euro extra per maand betaalt”.

Voor meer informatie: Pricewise – Populairste zorgpakketten in 2021 tot wel € 118,- duurder

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden