Noordoostpolder in Flevoland minst aardgasvrij

Foto: mhpublicaties.nl

Ten minste 33,7 procent van de woningen in Flevoland is aardgasvrij. Dit blijkt uit onderzoek van Vattenfall. Noordoostpolder bungelt met 0,8 procent helemaal onderaan.

Met iets minder dan 30 jaar tot de eindstreep van het klimaatakkoord, is momenteel ten minste 33,7 procent van de woningen in Flevoland aardgasvrij. Wel zijn er grote verschillen per gemeente wat betreft de energietransitie. Zo is Almere koploper; hier wordt namelijk al minstens 58,9 procent van de woningen aardgasvrij verwarmd.

Almere en Zeewolde koplopers energietransitie

Niet elke gemeente in Flevoland is even ver met de overstap van fossiele brandstoffen naar groene energie. Op het gebied van warmtetransitie staat Almere op kop, maar ook in Zeewolde (17,6 procent) en Lelystad (16,4 procent) zijn relatief veel huizen van het gas af. De koplopers hebben dit grotendeels te danken aan het feit dat zij er al decennia geleden voor kozen om woningen op het warmtenet aan te sluiten in plaats van het gasnet.

De gemeente Noordoostpolder moet momenteel de grootste stappen maken om de klimaatdoelen te halen. Hier wordt minimaal 0,8 procent van de woningen aardgasvrij verwarmd. De voortgang per gemeente is te lezen op https://www.vattenfall.nl/duurzame-energie/geef-gas-op-groen/aardgasvrij/

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden