Natuurwerkdag in de eigen tuin

De organisatie van de Natuurwerkdag roept heel Nederland op om op zaterdag 7 november mee te doen aan de actie #natuurinjetuin. Elk jaar op de eerste zaterdag van november zetten duizenden deelnemers zich in voor natuur en landschap op de Natuurwerkdag.

Ook in Flevoland helpen honderden groene vrijwilligers op die dag in het landschap mee. Helaas is de Natuurwerkdag dit jaar afgelast door de huidige coronamaatregelen. Maar de natuur kan niet nog een jaar wachten op deze hulp. Daarom lanceert de organisatie van de Natuurwerkdag een website met tips, filmpjes en inspiratie om op 7 november in eigen tuin aan de slag te gaan voor biodiversiteit.

Samen voor biodiversiteit

De biodiversiteit in Nederland is helaas sterk aan het afnemen. Dit verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit zorgt voor zuurstof, schoon water en levert een gezonde bodem voor voedselproductie. Zonder bijen en regenwormen geen brood, bier of broccoli. En zonder gezonde natuur geen zuivering van water en lucht.

Uit onderzoek blijkt dat tuinen een belangrijk bijdrage leveren aan biodiversiteit. Ongeveer een derde van de gemiddelde tuin in Nederland bestaat uit planten. Dat kan en moet groener, want groene tuinen zorgen voor verkoeling, afwatering, biodiversiteit en opvang van CO2 en fijnstof (bron: CAS).

Doe mee

Met een aantal simpele tips kun je zaterdag 7 november zelf aan de slag in je tuin. Op de website van de Natuurwerkdag vind je bijvoorbeeld inspiratie voor het maken van een takkenril met snoeiafval en herfstbladeren of het creëren van schuilplekjes in je tuin voor de salamander of egel.

Houd www.natuurwerkdag.nl in de gaten of schrijf je in voor nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de actie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen