Herstelwerkzaamheden Tollebekerbrug vanaf 9 november

Foto: Maps Google

Provincie Flevoland start 9 november met de herstelwerkzaamheden die ervoor zorgen dat de Tollebekerbrug weer in gebruik kan worden genomen. De werkzaamheden duren circa vijf weken.

Omdat de brug eruit gehaald wordt, is de weg volledig gesloten voor het wegverkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid en voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke pontonbrug aangelegd. Scheepvaart kan enkel op aanvraag op werkdagen doorvaren tussen 17.00 en 19.00 uur.

Bij de jaarlijkse inspectie van de Tollebekerbrug op 10 september 2020 werden ernstige beschadigingen geconstateerd die veroorzaakt bleken door een schip dat tegen de dichte brug gevaren is. De beschadigingen waren dermate groot dat een noodreparatie op dat moment niet uitgevoerd kon worden. Om een veilige situatie te creƫren voor het wegverkeer werd de brug tijdelijk gefixeerd.

Planning en werkzaamheden

Op 2 november start Provincie Flevoland met voorbereidende graafwerkzaamheden. De herstelwerkzaamheden beginnen op 9 november en bestaan onder andere uit het vernieuwen van de lagers en de afgebroken ankers.

Provincie Flevoland probeert tijdens de afsluiting werk met werk te combineren. Weersafhankelijke werkzaamheden zoals het schilderwerk en het verwijderen en aanbrengen van de asfaltslijtlaag, gepland voor het voorjaar 2021, worden gelijk meegenomen (mits het weer het toelaat).

Van 18 januari tot en met 7 maart 2021 wordt de Tollebekerbrug nogmaals afgesloten voor verkeer in verband met het groot onderhoud in het kader van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens het groot onderhoud gebruik blijven maken van de brug. Ingrijpende werkzaamheden zoals het vervangen van de noodstopinstallatie, seinen, marifoon, afsluitbomen en brugmotor worden dan uitgevoerd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen