Avond over palliatieve zorg in bibliotheek Emmeloord

Foto: PxHere.com

In het kader van de Dag van de Palliatieve Zorg wordt op dinsdagavond 13 oktober in de bibliotheek in Emmeloord een lezing gehouden door auteur Annerieke de Vries.

Annerieke de Vries is auteur van ‘Een voltooid leven: Roman over een doorleefd afscheid’. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Netwerk Palliatieve Zorg Almere, Ans Dohmen (verliesbegeleiding), Ria Maes van Rouwgroep NOP en dhr. J.P. Thibaudier, voormalig zorgcoördinator Aeres Emmeloord.

Leven doe je op je eigen manier, sterven ook. Kan dat nog in onze snelle, maakbare samenleving: doorleefd afscheid nemen? Annerieke de Vries vertelt deze avond over haar verwachtingen en gevoelens die zij als mantelzorger en dochter van haar moeder had. Thema’s als mantelzorg, een delier en doorleefd afscheid nemen komen tijdens de lezing aan bod.

De lezing is op dinsdag 13 oktober in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. De avond is gratis toegankelijk, maar vanwege de huidige maatregelen is het aantal plaatsen beperkt en moet er gereserveerd worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Een voltooid leven: Roman over een doorleefd afscheid

Doortje Geron is het hoofdpersonage uit het boek Een voltooid leven: Roman over een doorleefd afscheid. Zij is 78 jaar wanneer zij te horen krijgt dat ze ernstig ziek is. Ze kiest ervoor om de zware chemotherapie en bestralingen aan te gaan. In de roman is Doortje aan het woord. De lezer van de roman krijgt een prachtige inkijk in haar hoofd en van hetgeen zij in de laatste fase van haar leven meemaakt en voelt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden