Minste echtscheidingen Nederland op Urk

Foto: Pixabay.com

In Flevoland is het aantal gescheiden inwoners dit jaar toegenomen tot 8,2% (7,4% in 2010). Noordoostpolder kent een stijging van 1,2 procent en Urk een stijging van 0,5 procent.

Lelystad spant de kroon: met een percentage van 9,8% heeft de provinciale hoofdstad het hoogste percentage gescheiden inwoners. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het kader van de Dag van de Scheiding bracht Independer scheidingscijfers in kaart en vergeleek deze met met tien jaar geleden.

Grote provinciale verschillen

Het aandeel gescheiden inwoners ligt landelijk op 7,8%. Wel zijn er verschillen per provincie te ontdekken. Zo zijn Flevolanders met een scheidingspercentage van 8,2% bovengemiddeld vaak gescheiden. Limburg heeft het grootste aandeel gescheiden inwoners met een percentage van 8,7%. Overijssel kent juist het kleinste aandeel gescheiden inwoners (6,7%).

Aandeel gescheiden inwoners stijgt overal in Flevoland

Opvallend genoeg nam het aantal gescheiden inwoners de afgelopen tien jaar in alle Flevolandse gemeenten toe. De gemiddelde stijging komt hier neer op 0,8%. Wel zijn er gemeentelijke verschillen binnen de provincie. De grootste stijging is te zien in Dronten (+1,6%), gevolgd door Zeewolde (+1,3%). De kleinste stijging vond de afgelopen tien jaar plaats op Urk (+0,5%).

Opvallende gemeenten binnen Flevoland

Binnen Flevoland wonen – relatief gezien – de meeste gescheiden mensen in Lelystad. In de gemeente is namelijk 9,8% van de inwoners gescheiden. Ook in Almere (9%) is het percentage gescheiden inwoners relatief hoog.

Op landelijk en op provinciaal niveau is het scheidingspercentage het laagst op Urk: hier is ‘slechts’ 1,8% van de inwoners gescheiden.

Voor meer informatie bekijk het overzicht bij Independer.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden