Museumhuis Polman open op Open Monumentendag

Museumhuis Polman aan de Karwijhof in Nagele is op Open Monumentendag, zaterdag 12 september open. Geïnteresseerden kunnen die dag gratis een tijdslot reserveren.

Net als bij de andere Museumhuizen, stap je hier een heel bijzonder woonhuis binnen. Bij de bouw in 1956 waren de huizen aan de Karwijhof buitengewoon vooruitstrevend en innovatief, met veel aandacht voor groen, licht, lucht en ruimte.

Musuemhuis Polman uniek van binnen en van buiten

Je stapt binnen in de semi-doorzon-woning van Annie en Bernard Polman. Het had nog wel een scheidingsmuur tussen de huiskamer en de woonkamer, maar dan van glas. De zon kan er doorheen. Dit was één van de aspecten die de bewoners enorm konden waarderen: de grote lichtinval in het huis.

Ultieme mix van moderniteit en feest der herkenning

Nagele werd, als enige dorp in Nederland, volledig ontworpen volgens de principes van het Nieuwe Bouwen. Kom langs en geniet van de kleuren en belijning van de ontwerpen die nog altijd modern aandoen. Kom ook lekker met een tijdschrift aan de keukentafel zitten en herbeleef de jaren 50.

Museumhuis: niet fluisteren!

Je vindt hier geen strenge suppoosten of waarschuwende vingers. In Museumhuis Polman hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug te lopen. Je mag op de stoelen zitten en de kasten openen om te kijken wat er in zit: ontdek het zélf en voel je thuis.

Wil je blijven?

Misschien bevalt het zo goed dat je vaker wilt komen? Museumhuis Polman zoekt nog vrijwilligers die het Museumhuis willen openstellen en bezoekers willen ontvangen. Neem bij interesse contact op met Inge Osinga (coördinator) via [email protected]

Voor adres en openingstijden kijk je op www.museumhuizen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden