Gebiedsontwikkeling: bouwen aan duurzaam Noordoostpolder

Geveltuintje
Geveltuintje
Foto: parelprojecten.nl

In september staat de lokale community duurzaaminnoordoostpolder.nl volledig in het teken van Duurzame Gebiedsontwikkeling’. In de Noordoostpolder zijn diverse plannen om gebieden verder te ontwikkelen, waarbij duurzaamheid belangrijk is.

In Nagele wil de lokale Coöperatieve Vereniging Energiek Nagele het dorp van het gas afhalen. Eind 2021 start hun eerste pilot met warmteopslag onder grasvelden. En in Emmeloord in wijk De Zuidert startte Netwerk Energieneutraal vorig jaar met inwoners hun woningen te isoleren. Verder bereidt de gemeente de warmtetransitie voor. De gebouwde omgeving van het aardgas af krijgen is natuurlijk de grootste uitdaging in de komende 30 jaar.

Iedereen kan in de eigen wijk of buurt ook een steentje bijdragen. Wil je een groener uitzicht, met jouw handen in de aarde of zelf energie opwekken? Een groene buurt maak je zelf. De laatste jaren is samen energie opwekken, geveltuintjes- en groene daken aanleggen hot!

Kom langs bij het Energieloket voor onafhankelijk advies en haal een gratis brochure ‘Hink-stap-sprong naar een duurzame wijk’ op voor het verduurzamen van jouw eigen wijk of vraag het aan via [email protected]. Je bent iedere maandag van 15:00 – 17:30 uur welkom in de FlevoMeer bibliotheek (Harmen Visserplein 5). Volg twitter en facebook via @duurzaaminnoordoostpolder voor nieuws en ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen