Friese Sluis bijna drie maanden onbegaanbaar

Foto: mhpublicaties.nl

De renovatiewerkzaamheden aan de Friese Sluis en de brug over de sluis duren van 1 oktober tot en met 21 december 2020. 1 september is er een informatiebijeenkomst.

De Friese Sluis is 80 jaar oud en moet op verschillende onderdelen vernieuwd worden, zodat het weg- en het vaarwegverkeer ook in de toekomst veilig gebruik kan blijven maken van de sluis en de brug. Zo worden de sluisdeuren en het beweegbare deel van de brug vervangen. Verder wordt het elektronische bedieningssysteem helemaal vernieuwd.

Inloopbijeenkomst

Van 1 oktober tot en met 21 december is de brug over de sluis gestremd voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers komt er een tijdelijke noodbrug.  De informatiebijeenkomst hierover wordt gehouden in de Beachclub, Industrieweg 1 in Lemmer. Het gaat om een inloopbijeenkomst, waar men in principe op elk moment tussen 18.30 en 20.30 uur kan komen binnen lopen.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van het gebied. Verder is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de provincie Flevoland en de aannemerscombinatie Croonwolter&dros – Hollandia Services. Vanzelfsprekend wordt er tijdens deze bijeenkomst rekening gehouden met de dan geldende corona-maatregelen.

Omleidingen

Voor het gemotoriseerde verkeer geldt een omleidingsroute via Lemmer, de A6 en Bant. En voor het landbouwverkeer komt er een andere omleidingsroute, omdat zij geen gebruik mogen maken van de A6. Zie bijgevoegd kaartje.

Programma Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De renovatie van de Friese Sluis is onderdeel van het provinciale project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen van de provincie Flevoland.
In dit programma worden alle provinciale sluizen en beweegbare bruggen op 16 verschillende locaties in de provincie gerenoveerd.
De uitvoering van dit programma is in 2019 gestart en loopt door tot in 2023. Meer informatie over dit programma staat op flevowegen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden