Petitie online voor verbetering van de N50

Foto: logo N50Petitie.nl

De CDA-fractie van Noordoostpolder heeft het initiatief genomen voor een online petitie om de N50 veiliger te maken. De fractie rekent op brede steun uit de regio.

Verbreding van de N50 tussen Kampen-Noord en Kampen-Zuid zal plaatsvinden in 2022-2024. Dat duurt veel te lang en is niet genoeg, aldus Johan Goos fractievoorzitter CDA Noordoostpolder.

Door het toegenomen verkeer van de afgelopen jaren is deze weg een van de onveiligste wegen, dat laten de feiten van het aantal ernstige ongelukken zien. Het is tijd om actie te ondernemen! Of moeten er eerst nog meer ongelukken gebeuren!”  

De fractie wil met een petitie afdwingen dat de N50 bovenaan de lijst komt van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transpost (MIRT) voor 2021 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De petitie wordt ondersteund door alle politieke partijen vanuit de Noordoostpolder. “Wij hopen en verwachten uiteraard brede steun van inwoners vanuit de regio”, zegt Goos, “maar ook andere partijen kunnen de petitie ondersteunen en kunnen zich bij ons melden als mede-ondertekenaar.”

Meer informatie en de petitie is te vinden op N50petitie.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen