Vernieuwde Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland

Foto: Pixabay.com

De Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland is er nu ook voor MKB-bedrijven met internationale ambities. Provincie Flevoland stelt hiervoor extra financiële middelen beschikbaar.

Sinds juli 2018 kunnen MKB-ers met groeiambities aankloppen bij Horizon Flevoland om gebruik te maken van de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland. Een voucher is een financiële tegemoetkoming voor MKB-ers om de onderneming verder te ontwikkelen, activiteiten uit te breiden om zo te groeien en de volgende stap te kunnen zetten.

Naast de vouchers Kennis & Expertise, Persoonlijke Ontwikkeling en Bedrijfsscholingsscan, is het palet nu uitgebreid met de voucher Internationaal Ondernemen. Met deze voucher kunnen ondernemers onder andere kennis en faciliteiten van derden inhuren voor het vergroten van het verdienvermogen van het bedrijf. Deelname aan een buitenlandse handelsmissie of een beurs komt ook in aanmerking voor subsidie.

Nieuwe wegen uit de crisis

Provincie Flevoland en Horizon Flevoland hopen dat op deze manier bedrijven gestimuleerd worden om nieuwe wegen uit de crisis te vinden. Veel ondernemingen zijn door de coronacrisis genoodzaakt om nieuwe strategieën te bedenken. Een daarvan kan zijn het veroveren van markten over de grens. Wat eerst een plan voor de verre toekomst was, kan nu dankzij extra geld versneld gerealiseerd worden.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: ‘Juist in deze tijd is het belangrijk dat onze MKB-bedrijven veerkracht tonen en nieuwe groeistappen zetten. Provincie Flevoland wil gezonde en ambitieuze bedrijven op alle mogelijke manieren steunen. Zo versterken we MKB in Flevoland in haar internationale groeiambities.’

Doelgroep voucherregeling

Er is € 300.000 beschikbaar voor de nieuwe voucher. Een voucher kan tot 31 december 2021 worden aangevraagd door een ervaren ondernemer die eigenaar is van een financieel gezond MKB-bedrijf waar meerdere personen werkzaam zijn. Voor alle vier de vouchers geldt dat de ondernemer 50% zelf dient te investeren. Voor de overige 50% kan een voucher worden ingezet tot een maximum van € 15.000.

Voor meer informatie over de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland kijk op horizonflevoland.nl/voucherregeling-flevoland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen