Vlinderstichting benoemt BovensteBesteBermbeheerder

Bloeiende berm Zwijnsweg Ens
Foto: parelprojecten.nl

De Vlinderstichting vraagt nominaties voor de titel BovensteBesteBermbeheerder 2020. Dat kunnen overheden zijn, maar ook particuliere bermbeheerders. Nominaties kunnen worden ingediend tot 5 juli 2020.

Veel gemeenten, provincies en waterschappen hebben bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag weten waar dat is, wat het effect ervan is en hoe hierover gecommuniceerd wordt met de inwoners.

Zijn ze goed bezig en vindt u dat dat best eens gezegd mag worden? Nomineer deze organisatie, instantie of persoon voor de eretitel

BovensteBesteBermbeheerder 2020

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar vooral goed voor de biodiversiteit. De Vlinderstichting bevordert daarom bloemrijke bermen, bijvoorbeeld door middel van het Kleurkeur, een keurmerk om opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot insectenvriendelijk beheer.

Ook in de strijd tegen de eikenprocessierups kunnen bloemrijke bermen een rol spelen, doordat ze natuurlijke vijanden aantrekken.

Nomineer de organisatie, instantie of persoon die het beste bezig is voor biodiversiteit in de bermen door de vragenlijst hieronder in te vullen. Tip: maak ook een foto van de mooiste berm en stuur die mee.

De winnaar krijgt een mooie houtsculptuur gemaakt door houtdraaier Otto Koedijk. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury.

Nominaties kunnen worden ingediend tot 5 juli 2020 via de vragenlijst op de website www.vlinderstichting.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden