Forse stijging WW-uitkeringen in Flevoland

Foto: GGD Flevoland

Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland is in april gestegen met 1.388, een stijging ten opzichte van maart van 20%. Landelijk steeg het aantal met 16,7%.

In de arbeidsmarktregio Flevoland waren het vooral werknemers uit de uitzendsector die zich meldden voor een WW-uitkering (1.540 uitkeringen). Maar ook veel werknemers in de horeca verloren hun baan, net zoals winkelpersoneel en chauffeurs. Door de maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus verviel een groot deel van het werk in sectoren zoals horeca, cultuur, detailhandel, non-food en transport.

Specifieke beroepen die sterk werden geraakt zijn onder andere kelners & barpersoneel, verkoopmedewerkers detailhandel alsmede receptionisten, telefonisten en administratief medewerkers.

Daling online vacatures

In Flevoland was de daling van het aantal online vacatures van januari tot en met april 2020 met 26% gelijk aan het gemiddelde in Nederland. Het aantal online vacatures voor administratief personeel (administratief medewerkers, boekhoudkundig medewerkers, receptionisten/telefonisten en secretaresses) daalde met 36%.

Voor de beroepsgroep automonteurs was dat 57% terwijl het aantal online vacatures voor dienstverlenende beroepen als obers en barpersoneel zelfs nagenoeg verdween (-81%).

Tot slot valt nog de forse daling van het aantal online vacatures in het personenvervoer op. In de maanden januari tot en met april daalde het aantal vacatures voor bus-, taxi- en tramchauffeurs met 63%.

Bovenstaande staat in de nieuwe update van de COVID-19 Monitor van provincie Flevoland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden