Eerste virtual cache in Noordoostpolder

Geocaching op Schokland
Geocaching op Schokland
Foto: Jasmijn Maljaars

Op 17 mei is de eerste virtual cache in Noordoostpolder gepubliceerd op geocaching.com. De cache bestaat uit een aantal opdrachten op Schokland. De route kan gemakkelijk op de fiets of te voet gedaan worden.

Voor wie niet houdt van een lange wandeling of een fietstocht, staan de parkeerplaatsen in de buurt van de opdrachten in de geocachebeschrijving aangegeven.

Virtual caches zijn de ideale caches om op te lossen in deze tijd van corona, waar hygiëne voorop staat. Je hoeft namelijk nergens met je handen aan te zitten. Je lost de opdrachten op en/of maakt de foto’s en stuurt deze online via het berichtencentrum naar de plaatser van de geocache. Daarna log je je vondst online.

Geocaching is een avontuurlijk spel voor alle leeftijden. Je hebt alleen een GPS of Smartphone nodig. Het werd voor het eerst in het jaar 2000 gespeeld. Het basisidee is dat iemand, waar ook ter wereld, caches oftewel een schat verstopt en de locaties van deze caches deelt door op geocaching.com hun exacte positie te melden. Anderen gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden.

Meer informatie: geocaching.nl

De virtual cache op Schokland is te vinden op https://www.geocaching.com/geocache/GC890JQ

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen