Hof van Smeden beperkt open voor bezoek

Hof van Smeden, Emmeloord
Foto: Facebook: @zorggroepoudeennieuweland

In het hele land heeft het ministerie van VWS 26 locaties geselecteerd die weer beperkt open mogen voor publiek. In Emmeloord is Hof van Smeden geopend.

Onder strikte voorwaarden wordt één vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner toegestaan. Met de kennis en ervaring die wordt opgedaan op deze locaties wil het kabinet stapsgewijs en voorzichtig op steeds meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek toelaten.

Als de bezoekregeling in de praktijk goed werkt dan is het de bedoeling dat per 25 mei in meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek kan plaatsvinden. Dit wordt op 19 mei door het kabinet besloten.

Hof van Smeden

Voor de regio Flevoland is gekozen voor woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord, onderdeel van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Dit is ontstaan in nauw overleg met GGD Flevoland en de overige samenwerkende VVT-instellingen in deze veiligheidsregio.

Afgelopen weekend is contact geweest met alle bewoners en diens contactpersonen. “Hoewel het voor sommige bewoners, familieleden, en ook voor zorgmedewerkers spannend is, overheerst de blijdschap dat bezoek weer beperkt mogelijk is”, aldus Albert Hilvers, bestuurder van ZONL op zorggroep-onl.nl

Bezoekregeling

Sinds 20 maart kunnen bewoners van verpleeghuizen geen bezoek ontvangen. De bezoekregeling voor verpleeghuizen is ingegeven door de noodzaak om bewoners en zorgverleners te beschermen tegen het coronavirus en om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Op dit moment komen er nagenoeg geen nieuwe locaties met een besmetting bij, al blijven mensen in verpleeghuizen kwetsbaar.

Tegelijkertijd beseft het kabinet dat het voor bewoners, hun naasten en zorgmedewerkers heel zwaar is om dit lang vol te houden. Met een groep experts – op het terrein van onder andere ouderengeneeskunde, verpleging, ethiek, virologie – is er daarom gewerkt aan een aangepaste bezoekregeling, die nu eerst in een aantal verpleeghuizen wordt gestart.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden