Bewoner Talma Hof positief getest op coronavirus

Talma Hof Emmeloord
Talma Hof Emmeloord
Foto: Maps Google

Een bewoner van verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord is positief getest op het coronavirus. Voor ZONL is het de eerste bewoner waarbij het virus is vastgesteld.

De bewoner wordt volgens protocol geïsoleerd van de andere bewoners verzorgd en verpleegd onder leiding van de behandelend arts. “We betreuren het ten zeerste dat een bewoner positief is getest op het virus. Onze onverdeelde aandacht gaat uiteraard uit naar de bewoner en de familie,” aldus bestuurder Albert Hilvers.

Maatregelen

De maatregelen zoals het tijdelijk niet toestaan van bezoek, het sluiten van voorzieningen als ook het laten vervallen van allerlei welzijns- en behandelactiviteiten hebben helaas niet kunnen voorkomen dat besmetting heeft plaatsgevonden.

Hilvers vervolgt: “De realiteit is dat we wisten dat dit ook in één van onze locaties zou kunnen gebeuren. We hebben dan ook al geruime tijd allerlei voorbereidingen voor dit moment getroffen.”

Voor elke woonzorglocatie, met zijn specifieke voorzieningen, inrichting, populatie en ligging, is een plan van aanpak klaar. Dat geldt ook voor Talma Hof en dat is nu in uitvoering genomen.

“De privacy van onze bewoners nemen wij zeer serieus. Wij zullen verder dan ook geen commentaar geven. Vanzelfsprekend blijven we alles doen om verdere verspreiding te voorkomen.”

Bron: Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen