Vrijwilligersprojecten Present liggen stil

Foto: Present Noordoostpolder

In verband met het coronavirus heeft Stichting Present Noordoostpolder moeten besluiten om alle vrijwilligersprojecten in ieder geval tot en met 6 april 2020 te annuleren. Present Noordoostpolder volgt vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM en het kabinet.

Omdat Present met veel vrijwilligers werkt en met kwetsbare mensen in contact komt, nemen ze hierin hun verantwoordelijkheid. Toch kan iedereen iets doen. Je kunt bijvoorbeeld kwetsbare mensen ‘adopteren’. Misschien wil je met je gezin, vriendengroep, collega’s, kerkleden en andere mogelijke groepen, je de komende tijd  inzetten voor kwetsbare mensen in je buurt. Present wil je stimuleren om je de komende periode te verbinden aan één of meerdere echt kwetsbare mensen in de buurt.

Van hulpverleners, wijkteams, zorginstellingen etc. ontvangt Present namen, adressen en de hulpvraag van de kwetsbare mensen die het de komende tijd nog lastiger krijgen dan ze al hadden, zoals ouderen en mensen met een verstandelijke beperking die nu niet meer naar de dagbesteding gaan en zich thuis zorgen maken. Present gaat voor digitale ontmoetingen in de vorm van een appje, een telefoongesprek, hond uitlaten of het doen van boodschappen zodat ze weten dat anderen aan hen denken en wellicht voor hen bidden.

Voorbeeld activiteiten:

  • Boodschappen doen
  • Boodschappenpakket (inclusief spelletjes) weggeven.
  • Kaartjes sturen
  • Bellen / skypen / WhatsApp
  • Spelletje doen via mobiel / internet
  • Bidden voor rust
  • Tuin opknappen, ramen lappen (met 1 of 2 personen)
  • Hond uitlaten
  • Bosje bloemen voor de deur leggen
  • Medicijnen brengen

Aanmelden als vrijwilliger:

  1. Start als vrijwilliger een groep met de personen met wie je iemand wilt adopteren of doe dat met een bestaande groep. Tip: maak de groep niet te groot. Om het overzichtelijk te houden, raden we aan om met 4 tot 5 personen een groep te vormen.
  2. Meld je groep aan via de website.
  3. Maak een digitale omgeving aan in bijvoorbeeld WhatsApp om te kunnen overleggen wie wanneer wat doet.
  4. Present koppelt je groep aan een kwetsbaar persoon in je buurt.
  5. Deze personen worden aangemeld door hulpverleners (via de website van Present) met de wensen van de hulpvrager.
  6. Voeg – als de hulpvrager over een smartphone beschikt – de hulpvrager toe aan de groepsapp om kennis te maken en praktische afspraken te maken. Present overlegt met de hulpverlener of hij/zij ook in de groepsapp actief moet zijn omdat hij/ zij de hulpvrager goed kent en kan aanvullen of ingrijpen indien nodig.
  7. Na de crisis spreekt de groep een keer af om een kopje koffie te drinken en een zo echte ontmoeting te hebben.

Bij alle hulp die Present biedt vragen ze om zeer zorgvuldig de richtlijnen (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19) van de Rijksoverheid te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen