Drie maanden werken aan Leemringweg

Foto: Pixabay.com

De Leemringweg tussen Marknesse en Kraggenburg is toe aan groot onderhoud. Tot en met 26 juni 2020 moet het verkeer rekening houden met wegomleggingen.

De werkzaamheden beginnen 16 maart. Provincie Flevoland verbetert de weg op verschillende fronten:

  • De weg wordt verbreed zodat het voldoet aan het huidige standaard profiel van een provinciale weg. De nieuwe breedte van de weg wordt 7,30 meter. De extra ruimte wordt gebruikt om naast de kantstreep (buiten de rijstrook) ribbelstroken en glasbollen aan te brengen. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen.
  • Het asfalt is versleten en toe aan vervanging. De volledige deklaag (bovenste asfaltlaag) wordt vervangen. Daarnaast wordt op verschillende plekken de onderlaag gerepareerd.
  • De leuning op de brug over de Enservaart voldoet niet meer aan de verkeersveiligheidseisen van tegenwoordig. Tijdens de werkzaamheden wordt de huidige leuning vervangen door een leuning met een zogenaamde voertuigkerende werking.
  • Jaarlijks vindt in het voorjaar de paddentrek plaats waarbij duizenden padden de Leemring-weg oversteken (van noord naar zuid). Om dit te faciliteren worden vier paddentunnels onder de Leemringweg aangelegd. De locaties zijn in samenspraak met Natuurmonumenten bepaald en liggen tussen Leemringweg 22 en de rotonde bij Kraggenburg.

Traject

Het traject van de werkzaamheden loopt vanaf de rotonde bij Kraggenburg (blijft open) tot de bebouwde kom van Marknesse. De werkzaamheden worden uitgevoerd in drie fases, in de periode van 16 maart tot en met 26 juni. In totaal zal het werk zo’n 15 weken in beslag nemen. In verband met de bereikbaarheid van bewoners en verschillende (recreatie)bedrijven aan de Leemringweg worden de werkzaamheden gefaseerd.

De Leemringweg gaat tijdens de werkzaamheden dicht voor het verkeer. Het traject van de fase waar op dat moment aan gewerkt wordt is dicht. De andere twee delen (fases) van de Leemringweg zijn dan open voor bestemmingsverkeer zoals bewoners en leveranciers.

Het doorgaande verkeer tussen Marknesse en Kraggenburg rijdt tijdens de hele uitvoeringsperiode om via de N331 Vollenhoverweg en de N352 Repelweg/Kraggenburgerweg.

Kijk voor meer informatie op www.flevoland.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden