FlevoMeer Bibliotheek maakt zich sterk voor statushouders

Voorbereidingen Proactief-durven, doen en ervaren
Voorbereidingen Proactief-durven, doen en ervaren
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek heeft voor het project ‘Proactief-durven-doen en ervaren’ subsidie ontvangen uit de Europese migratie- en veiligheidsfondsen 2014—2020.

Het project is gericht op de bevordering van de participatie in de samenleving van onderdanen van een niet-westers derde land en hun naaste verwanten. De aanvraag is gedaan bij het Ministerie van SZW en valt onder het Nationaal Programma Asiel Migranten en Integratie.

Proactief-durven-doen en ervaren is een veelbelovend en uniek project dat goed aansluit bij al opgedane ervaringen en successen en een zinvolle bijdrage levert aan non-formeel leren. Het project sluit goed aan bij de wettelijke bibliotheektaken en de programmalijnen ‘Participatie en Zelfredzaamheid’ en ‘Persoonlijke ontwikkeling’ van de Koninklijke Bibliotheek. Sterker, het is een belangrijke ontwikkeling en vernieuwing van de wettelijke taken. Het project loopt van september 2019 t/m december 2021.

Succesvolle pilots inburgering

Met de volgende vijf werkprojecten zet FlevoMeer Bibliotheek zich, in samenwerking met Welzijn Lelystad, in voor participatie in de samenleving voor de doelgroep.

  1. Participatieverklaring nieuwe stijl – (non-)formele ontwikkeling met betrekking tot de Nederlandse cultuur, onderwijs, arbeid, onderwijs, vrijetijdsbesteding, voorzieningen en Nederlandse kernwaarden
  2. Huis voor Taal portaal – Nederlandse taalvaardigheid
  3. Doen, durven en ervaren – kennis en toeleiding Nederlandse arbeidsmarkt
  4. De vloer op – ontwikkeling van expressie, fantasie, creativiteit en zelfvertrouwen
  5. Persoonlijk startgesprek gericht op autonoom leren, empowerment en coachend leren

Kijk voor meer informatie en deelname op www.proactief.net en www.flevomeerbibliotheek.nl
Heeft u vragen of belangstelling om te participeren of samen te werken mail dan naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen