Vacature burgemeester Urk trekt twaalf sollicitanten

CdK Leen Verbeek zal de sollicitatie gesprekken voeren
Foto: flevoland.nl

Op de vacature voor burgemeester van de gemeente Urk hebben twaalf personen bij commissaris van de Koning Leen Verbeek hun interesse kenbaar gemaakt. Onder de sollicitanten bevinden zich twee vrouwen en tien mannen.

Van de twaalf sollicitanten zijn er acht  personen met dagelijkse bestuurservaring in het openbaar bestuur. Naar politieke kleur is de verdeling als volgt: vier SGP, twee CDA, één ChristenUnie, één PVV, één VVD en één van een lokale partij. Van twee kandidaten is geen politieke achtergrond bekend.

Vacature

De sollicitatietermijn liep van 21 januari 2020 tot 11 februari 2020. Het burgemeestersambt in Urk is sinds 19 september 2019 vacant door het vertrek van burgemeester Pieter van Maaren. Sindsdien neemt Ineke Bakker het ambt waar.

Hoe verder

Op 16 januari 2020 heeft de gemeenteraad het profiel voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De komende tijd staat voor de commissaris van de Koning in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. De commissaris let daarbij op de benoembaarheid van een kandidaat. Daarna zal hij met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten bespreken. Deze commissie gaat met die kandidaten in gesprek. Zij brengt verslag van bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Urk te kiezen. Tegelijkertijd zendt de commissaris een rapportage aan de minister met daarin zijn oordeel over de procedure.

De minister legt deze voordracht aan de Ministerraad voor, waarna de burgemeester bij Koninklijk Besluit wordt benoemd. In september kan de gemeente Urk zijn nieuwe burgemeester verwachten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden