18 procent woningaanbod Noordoostpolder heeft energielabel A

Foto: Pixabay.com

Bijna één op de vijf woningen in het woningaanbod in Noordoostpolder heeft het energielabel A, zo blijkt uit een onderzoek van online winkelcentrum Beslist.nl.

Sinds 2015 is het voor verkopers en verhuurders van een woning verplicht om een energielabel te overhandigen aan de nieuwe bewoners. Online winkelcentrum Beslist.nl analyseerde de energielabels van ruim 100.000 te koop staande en recent verkochte woningen in Nederland, waaronder die van gemeente Noordoostpolder.

In Noordoostpolder heeft van 18% van het woningaanbod het meest zuinige energielabel. Het complete aanbod is als volgt verdeeld:

  • 18% van de woningen heeft energielabel A
  • 17% van de woningen heeft energielabel B
  • 37% van de woningen heeft energielabel C
  • 16% van de woningen heeft energielabel D
  • 13% van de woningen heeft energielabel E of lager

Met deze verdeling staat Noordoostpolder op de 109e plek van de bijna 300 gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Almere heeft van alle gemeenten het meest energiezuinige woningaanbod.

Flevoland heeft meeste energiezuinige woningen te koop

Op provinciaal niveau komen woningen in Flevoland als zeer gunstig uit het onderzoek. Liefst 42% van het woningaanbod in Flevoland bestaat uit woningen met een A-label. Dit is flink meer de nummer 2, de provincie Utrecht. Daar vormen woningen met energielabel A 26% van het totale woningaanbod. In Limburg zijn de minste woningen te koop met energielabel A (16%).

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.beslist.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden