Polderpionier voor Marian Henselmans en Joos Vos van Theatercollectief Sproet

Marian Henselmans en Joos Vos winnen Polderpioniersprijs
Foto: Klaas Eissens

Op zaterdagavond 4 januari 2020 heeft de Tafelronde 49 voor de 25ste keer de Polderpioniersprijs uitgereikt. Deze Oeuvreprijs is uitgereikt aan Marian Henselmans en Joos Vos van Theatercollectief Sproet.

Zij hebben, samen met een grote groep vrijwilligers, op een hele creatieve manier een grote bijdrage weten te leveren aan de leefbaarheid van de Noordoostpolder.

Het theatercollectief Sproet bestaat sinds 1984 en zorgt voor verrassende voorstellingen in de Noordoostpolder. Sproet is locatietheater en Marian en Joos schrijven de stukken zelf. Theatercollectief Sproet bracht in april haar 26ste voorstelling ten tonele. De voorstelling “Vogelvlucht” werd 15 keer opgevoerd. Het gezelschap ging al varend langs alle dorpen van de Noordoostpolder.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Tafelronde 49 Noordoostpolder. De Ronde Tafel staat voor vriendschap en zelfontwikkeling. Ook ondersteunen ze verschillende lokale, nationale en internationale initiatieven waaronder die van de Polderpionier. Jaarlijks reiken ze deze prestigieuze prijs uit aan een inwoner van Noordoostpolder die zich uitzonderlijk en vernieuwend heeft ingezet voor de polder en haar inwoners.

Het Nieuwjaarsfestival van StEP is jaarlijks op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar in ’t Voorhuys in Emmeloord. De Ronde Tafel is jaren geleden de oprichter geweest van dit festival. Inmiddels hebben alle serviceclubs uit Noordoostpolder de handen ineengeslagen en dragen zij dit festival een warm hart toe door gezamenlijk de organisatie op zich te nemen. Van elke serviceclub zijn er twee leden die de organisatie van het Nieuwjaarsfestival leiden, waarbij er een vaste rolverdeling is van wie wat doet. De Ronde Tafel heeft als doel de voordrachten van de Polderpionier te verzorgen.

 

Bron: https://www.rt49.nl/polderpionier/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen