Informatieavond zonnepark en Dyntes Tech Park Marknesse

Dynes Tech Park Marknesse
Foto: Flying Flevoland

Ondernemers Martin Daniëls en Theo Groen houden op 7 januari 2020 een gezamenlijke informatieavond over een zonneweide in het Waterloopbos en herbestemming van Dyntes Tech Park.

Waar in het Waterloopbos bij Marknesse ooit de Oosterscheldehal stond als testhal voor de Deltawerken ligt nu een kavel van 14 hectare braak. De leemgrond maakt die ongeschikt voor akkerbouw. Martin Daniëls en Theo Groen hebben daarom plannen voor een andere bestemming: een zonneweide, oftewel een kavel met zonnepanelen.

Groen heeft in Luttelgeest een kavel van ruim 3 hectare zonnepanelen en wil zijn ervaring inzetten om het zonnepark in Marknesse te realiseren. Polderbewoners kunnen in het park participeren. Tijdens de informatieavond op dinsdag 7 januari zal Groen omwonenden en andere geïnteresseerden over de plannen vertellen.

Recreatieve invulling Dyntes Tech Park

De informatieavond bestaat uit twee delen. Na het deel over de zonneweide zal Martin Daniëls het woord nemen. Martin heeft in 2014 het Dyntes Tech Park in het Waterloopbos gekocht. Hij wilde bedrijven uit de innovatief technologische sector naar het bedrijfsverzamelgebouw trekken. In de praktijk is gebleken dat het niet lukt om genoeg bedrijven te werven en vast te houden.

Daniëls is met de gemeente en andere partijen in gesprek gegaan om te bekijken hoe hij het pand kan herontwikkelen. Het pand lijkt zeer geschikt voor een recreatieve bestemming. Tijdens de informatieavond zal Daniëls hier meer over vertellen.

De avond is op 7 januari om 20.00 uur in het Dyntes Tech Park, Voorsterweg 28 in Marknesse.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden