Nieuwe wooncomplexen op locatie centrumflats

V.l.n.r: Jeroen Oost OVT, wethouder Wiemer Haagsma, Willem van Tilburg OVT
V.l.n.r: Jeroen Oost OVT, wethouder Wiemer Haagsma, Willem van Tilburg OVT
Foto: gem. Noordoostpolder

Op de locatie van de enige jaren geleden afgebroken centrumflats in Emmeloord realiseert Oost en Van Tilburg Ontwikkeling twee nieuwe woongebouwen.

De locatie ligt tussen de Boei, de Noordzijde. OVT Ontwikkeling realiseert hier twee woongebouwen met in totaal 42 woningen. De gemeente en OVT tekenden donderdag 24 oktober de koopovereenkomst voor de grond.

Centrumontwikkeling

Willem van Tilburg van OVT: ”Het project bevat diverse woningtypen. Er komen stadswoningen, appartementen en levensloopbestendige woningen, maar ook woningen met een werkplek aan huis. Met deze invulling vinden verschillende doelgroepen hier een plek. De woningen hebben een strakke metselwerk architectuur met stedelijke uitstraling”.

Het ontwerp is van Korfker architecten uit Emmeloord en de woningen worden gebouwd door Mateboer uit Kampen.

Wethouder Haagsma: “Met de ontwikkelingen aan de oostkant van het centrum ontstaat een volwaardig nieuw woon- en winkelgebied. Oud maakt plaats voor nieuw, de dynamiek neemt toe en het centrum wordt meer een geheel. Samen met de ontwikkelingen op de Deel wordt Emmeloord centrum levendiger dan ooit.”

De gunning en verkoop van de grond is de eerste fase van het project. In 2020 worden de ruimtelijke procedures doorlopen zodat naar verwachting de bouw in 2021 begint.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen