Najaar 2020 renovatie Friese Sluis en sluisbrug

Foto: mhpublicaties.nl

De Friese Sluis wordt in het najaar van 2020 gerenoveerd en de brug over de sluis wordt vernieuwd. De brug wordt echter niet verbreed, omdat dit volgens onderzoek niet nodig is.

De renovatie van de brug en de sluis is onderdeel van een groter project van de provincie Flevoland, waarin alle 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen in de provincie de komende jaren opgeknapt worden. Komende winter starten de werkzaamheden bij de Urkersluis en in het najaar van 2020 is de Friese Sluis en de brug aan de beurt.

De Friese Sluis krijgt een grote opknapbeurt en er komen nieuwe sluisdeuren, het bedieningssysteem wordt vernieuwd en het beweegbare deel van de brug wordt vervangen.

Vernieuwing maar geen verbreding sluisbrug

De brug wordt weliswaar vernieuwd, maar niet verbreed. In 2017 is onderzoek gedaan naar het mogelijk verbreden van de weg in verband met verkeersveiligheid en mogelijke toename van het verkeer. Dit onderzoek gaf aan dat een bredere brug niet nodig is.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden in het najaar zal de sluis en de brug gedurende bepaalde periodes niet gebruikt kunnen worden. Voor het wegverkeer worden dan omleidingsroutes ingesteld en voor voetgangers en fietsers wordt een noodbrug aangelegd. Zodra er in de loop van het volgend jaar hierover meer duidelijkheid is, zullen de bewoners en de bedrijven in de omgeving hier over worden geïnformeerd.

Meer informatie

Op de website flevowegen.nl van de provincie Flevoland is meer informatie te vinden over het groot onderhoudsprogramma van de bruggen en sluizen in Flevoland flevowegen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden