Egels tellen voor tiende editie Egelweekend

Foto: PxHere.com

2019 was het Jaar van de Egel. Sindsdien worden er jaarlijks Egelweekenden gehouden. Tel mee op 14 en 15 september en maak kans op een T-shirt.

De eerste landelijke egeltelling was tijdens het Jaar van de Egel in 2009. Dit weekend was een groot succes: er kwamen meer dan 20.000 meldingen van egels binnen. De jaren erna is het Egelweekend een jaarlijks terugkerend evenement geworden.

De Zoogdiervereniging en Egelwerkgroep Nederland willen met het Egelweekend zoveel mogelijk gegevens van egels verzamelen. Door deze waarnemingen (en die van eerdere jaren) ontstaat er een goed beeld van de verspreiding van egels in Nederland. Met de groei van steden en dorpen zijn tuinen steeds belangrijker geworden voor egels. Waar komen ze voor, en waar worden ze niet gemeld?

Dit jaar organiseert de Egelwerkgroep in het kader van het Jaar van de Egel veel activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een Jaar van de Egel T-shirt winnen door mee te doen aan de Egeltelling, en een foto in te sturen van de egel in jouw tuin.

 

Voor meer informatie: Nature Today

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden