Wapen van Ens hoog in Terras Top 100 2019

Terras Wapen van Ens
Terras Wapen van Ens
Foto: Twitterfoto@MissetHoreca

Het Wapen van Ens staat opnieuw in de Terras Top van Misset Horeca. Na een 91ste plaats in 2018, nu op 38!

Het terras van Het Wapen van Ens staat al jaren in de Terras Top 100. Ieder jaar opnieuw een prestatie, want de ‘mystery guest’ kondigt zich niet aan. Vorig jaar stond het restaurant nog op plaats 91, nu steeg het naar 38. In 2017 stond Het Wapen van Ens op nummer 70. Maar 2016 was helemaal een topjaar met plaatsnummer 14!

Het Wapen van Ens en Flantuas uit Lelystad zijn de enige restaurants uit Flevoland die met met hun terras de top 100 gehaald hebben. Pier 16 uit Nagele, vorig jaar op nummer 74, is uit de lijst verdwenen.

Lees hier het juryrapport van Misset Horeca:

Altijd leuk om af te reizen naar Het Wapen van Ens. Al jaren in deze lijst en telkens weer weten ze hier indruk te maken. Het jurylid van dienst was hier nog niet geweest en wordt aangenaam verrast door wat hij aantreft.

‘Er is duidelijk over het meubilair nagedacht. Leuk afwisselend met stoelen en tafels aan de bank. De decoratie in de vorm van kruiden in potten centraal in het midden van het terras is niet alleen decoratief, het breekt het terras van Het Wapen van Ens, zodat het wat intiemer wordt. Prima gedaan dus.’ We bestellen twee kroketten met brood, maar vragen of één ook mogelijk is. Geen enkel probleem. Fijn dat ze hier meedenken.

Ons jurylid in zijn rapport: ‘Als het op tafel komt, zien we een mooi, goed verzorgd bord. Een grote plak brood, een eveneens goede kroket, een kuipje roomboter, een zakje mosterd en royale salade. Niets meer aan veranderen.’ Fijn ook dat de bediening in ruime mate aanwezig was, ondanks de beperkte drukte. Zodoende werden de tafels om ons heen snel afgeruimd, en was er volop aandacht voor ons en werd attent en adequaat gereageerd op wat we nodig hadden.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen