CDA en D66 willen beter woningaanbod voor jongeren

Rijtjeswoningen
Rijtjeswoningen
Foto: mhpublicaties.nl

De fracties van CDA en D66 in de gemeente Noordoostpolder komen tijdens de raadsvergadering van 8 juli met een motie om extra aandacht te vragen voor de huisvesting van jongeren.

Volgens beide fracties is dit het juiste moment daarvoor, omdat de gemeente momenteel bezig is met het opstellen van een woonvisie. Met het ontwikkelen van een nieuwe woonvisie wil de gemeente beleid maken over hoe de samenstelling van het woningaanbod er de komende jaren uit moet komen te zien. De woonbehoeften van jong tot oud vormen een belangrijke pijler onder deze woonvisie.

Beide fracties geven aan dat er vanuit jongeren geluiden komen dat het voor hen lastig is om aan een geschikte nieuwe of betaalbare starters- of huurwoning te komen. “Het is belangrijk dat we de Noordoostpolder aantrekkelijker maken voor jongeren en starters om zich hier te vestigen. Dit betekent dat in de nieuw op te stellen woonvisie nadrukkelijk rekening gehouden moet worden met deze doelgroep”, vindt CDA-fractievoorzitter Johan Goos.

Beide fracties willen dat jongeren gestimuleerd worden zich binnen de gemeentegrenzen van Noordoostpolder te vestigen, bijvoorbeeld na het afronden van hun studie. D66-fractievoorzitter Wim van Wegen: “Dit betekent dat de gemeente een goed beeld moet hebben van de woonwensen van jongeren, vervolgens kan daar het beleid op worden aangepast. Ga met ze in gesprek, het gaat hier om het toekomstperspectief van onze gemeente.”

CDA en D66 vragen het college de input vanuit de jongeren goed te verwerken in de woonvisie, die eind dit jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. De motie kan ook rekenen op de steun van de PvdA en de SP.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen