Maaien met de zeis een slag apart

De landelijke maaidag met de zeis wordt zaterdag 8 juni 2019 gehouden op Schokland. Bedoeld om de slag niet te verleren.

De landelijke maaidag biedt de kans om het oude gevoel van samen een veld met de zeis te maaien weer eens te beleven. Ook dit jaar komen er weer maaiers uit het hele land naar de Noordoostpolder. Landschapsbeheer Flevoland organiseert de dag in samenwerking met het Flevo-landschap bij het voormalige eiland Schokland.

Deze landelijke maaidag is bedoeld voor een ieder die bijvoorbeeld ergens in het land de cursus Maaien met de zeis heeft gevolgd en gewoon voor alle maaiers die ook zonder de cursus enthousiast zijn. Een dag om onderling contact te leggen en de kneepjes van het vak uit te wisselen. Hoe meer geoefend, hoe beter het gaat en hoe meer plezier het maaien geeft.

De deelnemers komen uit het hele land. 
De meeste maaiers nemen hun eigen zeis mee, voor degenen die geen zeis hebben zijn enkele zeisen te leen. De dag start vroeg, om 8.00u, want het maaien gaat het beste als het gras nog vochtig is van de dauw. Er wordt gemaaid tot een uur of 1, daarna is er soep. Later dan 8.00u beginnen kan natuurlijk ook.

Maaidag een uitje voor het hele gezin

Schokland, het ‘eiland op het droge’ is rijk aan historie én natuur met natuurlijk grasland, akkers met ‘oude’ gewassen als koolzaad en rogge en weelderig begroeide bermen. Ruimte genoeg om te maaien.

Maar ook voor de niet- maaiers die 8 juni meekomen naar Flevoland, is een dagje Schokland zeer de moeite waard. Het fiets- en wandelpad over de rand van het eiland is een vaste en voor de hand liggende ‘archeo’route, die langs interessante sporen uit de geschiedenis voert. Ook de Gesteentetuin vlakbij met het bezoekerscentrum is een bezoekje waard.

Deelnemers aan het zeismaaien kunnen zich aanmelden via: [email protected] Daarna ontvangen ze alle nadere informatie. Locatie: Palenweg 5, Nagele.
Voor meer informatie: Landschapsbeheer Flevoland, Lodewijk van Kemenade, tel.: 0320-294939

'

Reacties

video
21984
Maaien met de zeis een slag apart
De landelijke maaidag met de zeis wordt zaterdag 8 juni 2019 gehouden op Schokland. Bedoeld
https://noordoostpolder.nieuws.nl/nieuws/21984/maaien-met-de-zeis-een-slag-apart/
2019-05-24T14:09:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/05/24140824/DSC08679.jpg
Flevo-landschap, Landschapsbeheer Flevoland, Maaidag, maaien, Schokland, zeis
Cultuur, Nieuws